Frama Zenica proslavila peti rođendan

By

Frama Zenica osnovana je 05.09.2015.  na inicijativu tadašnjeg župnika župe „Sv.Ilije Proroka“fra Zdravke Anđića i kapelana fra Ivice Radića.

“U rad Frame uključeni su mladi iz svih zeničkih župa i trenutno brojimo 18 članova . Susreti se održavaju svaku subotu. Naš susret započinje Svetom misom i nastavlja se raznim drugim aktivnostima. Vodimo razne radionice, predavanja na određenu temu, molitve, klanjanje pred Presvetim i tako dalje. Istaknuli bismo i naše sudjelovanje u projektima kao što su: Škola animatora Vrhbosanske nadbiskupije, Dani ekologije i 72 sata bez kompromisa. Pošto smo mi franjevačka mladež, glasnici ljubavi i skromnosti Sv.Franje Asiškog, sa radošću pomažemo ljudima oko sebe kojima je pomoć potrebna. Tako smo i za vrijeme karantene, uz pomoć našeg duhovnog asistenta Fra Stjepana Antolovića, pomagali župljanima koji nisu mogli sami da odu u trgovinu po namirnice i slično”, istaknula je Andrea Margeta u razgovoru za naš portal.

Cilj Frame  jeste da svojim djelovanjem privuku što više mladih ljudi da im se pridruže, te da svi skupa slijede Sv. Franju i svjedoče svoju vjeru.

Danas, 18. listopada ,  održana su  primanja i obećanja u sklopu kojih su proslavili i 5 rođendan Frame. Sveto misno slavlje predvodio je Fra Davor Petrović uz glazbenu pratnju VIS-a Novo nebo. Izuzetno smo sretni i ponosni što je naša mala framaška obitelj proslavila 5 godina svoga djelovanja. Ovom prilikom pozivamo sve mlade ljude, školarce, studente da nam se pridruže, istaknula je Andrea u razgovoru za portal Kockice.

You may also like

Hot News