Deset strelovitih molitava za svaki dan

By

Možda vam se ponekad dogodilo da najednom spontano izreknete strelovitu molitvu – najčešće izgovaramo nešto poput “Bože, pomozi mi!”. Međutim, Crkva zapravo ima dugu povijest kratkih strelovitih molitava slavljenja, ali i kajanja koje možemo izgovarati u svakom trenutku u danu, piše Aleteia.

Ritam svakodnevnog života nam ponekad ne omogućava onoliko vrijeme za molitvu koliko bismo htjeli. Ponekad ne stižemo na svakodnevnu misu ili na klanjanje pred Presvetim. Ali uvijek možemo izmoliti kratke, ali snažne molitve slavljenja, hvale i kajanja.

Kada se usrdno mole mogu uzdići čovjekovu dušu iz svakodnevnih životnih briga u milosne duhovne visine.

Ljepota tih strelovitih molitava je da omogućuju čovjeku da se okrene Bogu za vrijeme rada ili drugih aktivnosti. Lako se pamte i ne zahtijevaju mnogo – samo otvoreno srce za Božju ljubav. Kada se usrdno mole mogu uzdići čovjekovu dušu iz svakodnevnih životnih briga u milosne duhovne visine. Ovakva navika nam može posvetiti život.

Upravo zbog toga što su to molitve srca, spontane, ne treba ih se nužno formalizirati. No evo i deset kratkih molitava koje se lako pamte. Ako tek počinjete sa strelovitim molitvama, možete si i zapisati neke na papirić koje ćete nositi sa sobom. Nakon nekoliko tjedana ćete primijetiti kako vam je ušlo u naviku hvaliti Boga u svako doba!

  1. Gospodine Isuse Kriste, Sine Božji, smiluj se meni grešniku. 
  2. Presveto Srce Isusovo, uzdam se u te. 
  3. Isuse, Marijo i Josipe, vama predajem srce i dušu svoju. 
  4. Dođi, Duše Sveti, ispuni srca svojih vjernika; i zapali u nama oganj ljubavi svoje!
  5. Bog moj i sve moje!
  6. Isuse, moj Bože, ljubim tebe nad svim.
  7. Euharistijsko Srce Isusovo, zapaljeno ljubavlju za nas, ražari naša srca svojom ljubavi.  
  8. Isuse blaga i ponizna srca, učini srce moje po srcu svome. 
  9. Blagoslovljen budi Bog. 
  10. O ljubavlju zapaljeno Srce Isusovo ražari moje srce.

 

You may also like

Hot News