Međureligijska tribina za mlade u župi svetog Josipa

By

Četvrtoga dana Tjedna međureligijskog dijaloga, 4. veljače, koji Odbor za međureligijsku suradnju u Zenici organizira u cilju promocije vrijednosti tolerancije i mira, upriličena je tribina za mlade.

Tribina je održana u samostanu sestara Uršulinki, koje djeluju u zeničkoj župi Sv. Josipa. Središnja tema bila je Pedagogija Anđele Merici za odgoj u različitosti, a izlagala je s. Gabrijela Hrgić.

Za vrijeme obraćanja s. Gabrijela je između ostaloga kazala kako “svako od ljudi treba doživljavati drugoga kao potvrdu svoga postojanja, kao misterij, čudo od kojeg valja crpiti snagu za stanoviti rast u ljubavi”. Istaknuta je i odgojna komponenta Sv. Anđele koja je naglašavala važnost odgoja cjelovite ličnosti svakoga čovjeka kako bi darovanim talentima svatko svjedočio Božju ljubav u svijetu.

Nazočnima su se prikladnim porukama obratili i župnik don Davor Topić, sestre iz pokreta Fokolara te tajnik Odbora za međureligijsku suradnju u Zenici Kenan Hodžić.

Poslije predavanja i obraćanja upriličena je diskusija.

Susret je završio molitvenim promišljanjem s porukom da su uvažavanje, pažnja i obazrivost vrijednosti koje bi trebali njegovati i dostojanstveno živjeti jedni s drugima.

Ž.I., KT

You may also like

Hot News