Zenica: Šesta srijeda devetnice Sv Josipu

By

Svetu misu u okviru Velike devetnice „Idimo k Josipu“ predslavio je don Anto Dominković, župnik u zeničkom prigradskom naselju Crkvice.

U župi Svetog Josipa u Zenici, 24. veljače 2021. Svetu misu šeste srijede u okviru velike devetnice „Idimo k Josipu“ predslavio je don Anto Dominković, župnik u zeničkom prigradskom naselju Crkvice, te propovijedao na temu „Sveti Josip se pouzdaje u snagu Božje Riječi.“

Na početku Misnoga slavlja sve prisutne kao i slušatelje Radio Marije BiH pozdravio je župnik don Davor Topić.

U svojoj propovijedi don Anto je na temelju prvog čitanja Knjige o Joni, odnosno obraćenju Ninivljana naglasio da nas upravo to iskustvo da je Bog milosrdan stavlja u odnos pouzdanja Bogu i Njegovoj riječi.

„Ovdje Božja riječ obećava Bog svoje ne ostavlja. Prorok Jona prolazi gradom pozivajući na obraćenje, te do svih dopire Riječ i obraćaju se. Upravo tome iskustvo želi nas poučiti i Sv. Josip. Uzor nam je jer se pouzdaje u Boga. On nam je primjer koji nas hrabri: Ne boj se. Bog voli svoje.“

Također je govorio o važnosti služenja Bogu ne podijeljena srca, kazujući da nam izazovi kušnji koje dolaze u životu otkrivaju da je Bog naše bogatstvo. Govoreći kako Josipu nije bilo lako osobito u trenucima kad uzima i vodi trudnu Mariju te ide u izbjeglištvo, ukazujući da to može samo onaj tko živi pouzdanje u Božju riječ. Potaknuti životom Sv. Josipa pouzdajmo se u Boga jer on ostaje vjeran i ispunja svoja obećanja, kazao je don Anto.

Na kraju Misnoga slavlja predvoditelj je predmolio litanije Sv. Josipu, te je zajednički izmoljena molitva Sv. Josipu uz koju se u Godini Svetog Josipa veže zadobivanje potpunog oprosta. Pod misom je pjevao župni zbor pod ravnanjem s. Gabrijele Hrgić. (kta)

You may also like

Hot News