<

U Bosanskom narodnom pozorištu održan Božićni koncert

U okviru Božićnih dana koje organizira koordinacija hrvatskih i katoličkih institucija grada Zenica sinoć je u Bosanskom narodnom pozorištu upriličen svečani Božićni koncert.   Svojom fanatastičnom izvedbom nazočne su očarali Klaudija Krkotić sopran, Fra. Emanuel Josić tenor uz glazbenu pratnju Tamara Arsovski – violina , Ilma Hodović- violina, Aida dajić- viola, Belma Alić – violončelo i Azra Medić –klavir.

bozicni-koncert-1bozicni-koncert-2

Prelijepu večer zaključio je Fra. Zdravko Anđić uz čestitke za blagdan Božić i Novu godinu.

Božić kao praznik mi kršćani definiramo kao najradosniji. Ali se on ne svodi samo na to, on je više od toga i on je nešto što u čovjeku pobuđuje najtoplije osjećaje i vraća vas u djetinjstvo i bezbrižnost, vraća čovjeka u one najdraže mu trenutke, blizinu porodice i tu intimnost porodice, zajednice koja se okuplja oko zajedničkog stola, u toploj sobi, sa svijećama, pjevaju se božićne pjesme i blaguje se hrana namijenjena za taj praznik.

Božić u čovjeku izaziva nježnost i stavlja ga u nestvarni ugođaj, čak bajkovit.

– Slavljenje Božića je slavljenje ljudskog zajedništva, slavljenje Boga koji je postao čovjek i slavljenje čovjeka koji ima želju da bude po mjeri Boga u ovom svijetu. U Božiću, osim vanjskog ukrašavanja kojeg imamo, u čovjeku se javlja osjećaj dobrote i blagosti, sve ono što je dobro.

Dražen Čolić

Dražen Čolić je rođen 19.07.1980. u Zenici. Zaposlen je kao tajnik HKD"Napredak" podružnice Zenica. Na portalu Kockice radi kao novinar- istraživač.

Read Previous

Otvoren Cabaret Winter Fest

Read Next

Relaxing with nice view after enjoy with your food

Follow On Instagram