Upriličen Božićni koncert Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH

By

U Domu Oružanih snaga BiH u utorak 15. prosinca upriličen je tradicionalni Božićni koncert Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, koji je ove godine zbog pandemije „koronavirusa“ održan bez publike.

U svome pozdravnom govoru apostolski upravitelj vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić podsjetio je kako već dugi niz godina Ministarstvo obrane BiH i Vojni ordinarijat u BiH u svečanoj dvorani Doma Oružanih snaga u predbožićno vrijeme priređuju koncert, koji je uvijek bio draga i vrlo posjećena svečanost te je svaki put trebalo donositi dodatne stolice kako bi se mogli na dostojan način primiti sve drage goste.

„Ove godine, međutim, svečana dvorana Doma Oružanih snaga je, nažalost, prazna. Nema u njoj gostiju a razlog nam je svima poznat. To jest pandemija i naša stvarna briga za zdravlje ljudi obvezuju na odgovorno ponašanje. Zato smo odlučili prirediti koncert i ponuditi televizijskim i drugim medijskim kućama da ga snime te u svom programu ponude kao znak naše blizine svim ljudima, a posebice onima koji trpe zbog bolesti“, kazao je mons. Vukšić, pozdravljajući, u ovim novim okolnostima, Vojini orkestar OS BiH, izvođače, predstavnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga te gledatelje i slušatelje. Uz to, mons. Vukšić izrekao je božićnu želju, prikladnu, kako je naglasio, vremenu i okolnostima.

„Želim vam, dakle, svima dobro zdravlje i neka vas zaobiđe svaka bolest. U skladu s tim riječima, neka ovaj koncert bude naša molitva, kojom ćemo se svi pridružiti željama da dragi Bog dadne dovoljno mudrosti i znanja stručnim ljudima i odgovornima u vlasti kako bi svima što prije bio dostupan učinkovit lijek protiv virusa koji je ugrozio fizičko, psihološko i gospodarsko zdravlje mnogih pojedinaca i društava.

U toj želji, kao i svake godine, molimo: Gospodine Bože, hvala Ti što si nam, zahvaljujući čudesnim sredstvima komunikacija, opet darovao brojne prijatelje! I dok poštujemo i uvažavamo različitost njihovih služba, imena, pripadnosti, činova i odgovornosti, znamo da smo svi, kao Tvoja stvorenja, pred Tobom jednaki, a međusobno braća i sestre, te pozvani na dobrotu i svetost. Hvala Ti za sve dobre ljude! Za samozatajne organizatore ove priredbe! Naročito za ove vješte umjetnike. Nagradi ih za njihovo neumorno vježbanje i donošenje osmijeha na naša lica! A sve nas pretvori u trajno oruđe i graditelje dobrote, dobrih odnosa, povjerenja, mira i nade!

I na kraju, zazivajući Božji blagoslov na sve vas, vaše obitelji i na ovaj glazbeni ugođaj, katolicima unaprijed želim sretan i blagoslovljen Božić a svima sretnu cijelu 2021. godinu! Bog vas blagoslovio! Zdravi i veseli bili“, poručio je mons. Vukšić u svojoj božićnoj molitvi i čestitci.

Čestitkama i dobrim željama pridružio se i zamjenik ministra obrane BiH Mijo Krešić, naglašavajući kako se nalazimo u vremenu adventa, vremenu mira. “Budimo zato bliži jedni drugima jer nas je tako Isus učio. Mi u Ministarstvu obrane BiH nastojimo se tako ponašati u svome radu, uvjereni kako je naša različitost naše bogatstvo”, kazao je poželjevši da i ovogodišnji Božićni koncert bude dar svima.

Uz Vojni orkestar OS BiH kojim je ravnao Filip Milošević, nastupili su pijanist Bartolomej Stanković i po prvi put vokalni solist Ivica Zovko.

J.Vr.,KT

You may also like

Hot News