Zambija je proslavila 125. obljetnicu dolaska Katoličke Crkve u tu zemlju

By

“Trebamo biti duboko zahvalni misionarima, muškarcima i ženama različitih redovničkih i svjetovnih zajednica, koji su, ne štedeći se, posvetili svoj život zadaći prenošenja baklje kršćanske vjere. Mi, blaženi baštinici te predivne pustolovine, u ovoj svečanoj prigodi radošću plaćamo svoj dug zahvalnosti Bogu”, istaknuo je nadbiskup Telesphore-George Mpundu, predsjednik Zambijske konferencije katoličkih biskupa, u prigodi proslave 125. obljetnice dolaska Crkve u Zambiju, javio je Radio Vatikan.

Zahvalio je i lokalnim vjernicima koji su pomogli prvim misionarima širiti vjeru, kao i prevoditeljima, katehistima i nastavnicima koje su obrazovali.

“I država je izrazila priznanje prinosu koji je Katolička Crkva dala razvoju zemlje u tih 125 godina. Katolička Crkva je stalno bila snažan i pouzdan partner vlasti, i to ne samo u pružanju društvenih usluga, nego i u potpori cjelovitoga razvoja”, napomenuo je dopredsjednik Zambije Inonge Wimna, posebno ističući zauzimanje Crkve u brisanju vanjskoga duga te zemlje.

Dopredsjednik je, osim toga, kako izvještava agencija Fides, zahvalio katoličkim obrazovnim i zdravstvenim ustanovama koje su upotpunile one državne te posebno za skrb i pozornost kojima Crkva pomaže osobama koje trpe i onima najsiromašnijima, ne isključujući nikoga.

KT

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News